Хромозомни аномалии

TRISOMY test представлява неинвазивен скринингов тест с висока точност, базиран на проба от майчината кръв, който може да изключи отклонения във феталните хромозоми и да определи пола на плода в ранните етапи на бременността.

The TRISOMY test is designed to detect:


Тази процедура обикновено се нарича „неинвазивно пренатално тестване“ (НИПТ), което отразява метода за получаване на кръвни проби, които се използват в процеса. Тестът се основава на проба от майчината кръв, получена още през 11-тата седмица на бременността – тъй като е неинвазивен, не представлява никакъв риск за плода.

Тъй като TRISOMY test, TRISOMY test XY и TRISOMY test + се предлагат от лаборатории Medirex в Братислава, резултатите от тестовете обикновено са готови в рамките на 5 работни дни. Ако кръвната проба не може да бъде обработена от лабораторията в съответствие с принципите на добрата лабораторна практика (напр. в случай на ниска концентрация на фетална ДНК в пробата), или ако резултатите от анализа не дават отговор на диагностичния въпрос, лабораторията предлага повторно изследване на базата на същата кръвна проба безплатно. При тези обстоятелства, периодът за предоставяне на резултатите от теста се променя от 5 на 8 дни (това обикновено се отнася за около 10% от всички проби).

TRISOMY test, TRISOMY test XY и TRISOMY test + не се покриват от общественото здравно осигуряване. Лабораторният тест може да бъде заплатен от бременната жена в брой в кабинета на нейния лекар (директно плащане на лекуващия лекар, който първоначално е насочил пациента за TRISOMY test) или с банков превод или кредитна карта през портала за разплащания на уебсайта www .medirexplatby.sk (директно плащане по сметката на лабораториите на Medirex, a.s.).